Foto: Thinkstock Soare, mare, nisip fin... Sunt principalele elemente pentru o vacanţă reuşită. Dar specialiştii mai adaugă încă un ingredient: masajul pe plajă, începând de la cel blând al brizei până la cel cu pietre, cu diferite uleiuri aromatice, efectuat de profesionişti. În Africa şi în Asia, masajul face parte din ritualul igienei zilnice. În ultimele decenii, inclusiv în Europa, masajul a devenit un aliat respectat în scop medical şi sportiv. Dar în condiţiile în care stresul este enumerat în mod constant ca factor de risc major în declanşarea multor boli, mare parte dintre acestea foarte grave, masajul a câştigat teren. El se practică azi în mod curent în institute de înfrumuseţare, în centre de talasoterapie. Şi, mai nou, chiar pe plajă. Masajul pe plajă, în comparaţie cu cel practicat în saloane, are multiple avantaje. Deoarece plaja este un spaţiu natural, nemărginit, luminos, armonios cromatic, beneficiind de energii pozitive etc.
Potrivit specialiştilor, masajul pe plajă facilitează somnul şi respiraţia, elemente care contribuie la refacerea creierului şi îmbunătăţirea funcţionării până la nivel celular. Masajul trebuie executat de profesionişti, are o durată între 15 şi 30 de minute şi este recomandat atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Iată şi câteva tipuri de masaje care contribuie la restabilirea tonusului şi eliminarea stresului.
Masajul Thai este o combinaţie între masajul indian şi o tehnică venită din China. Este cunoscut pentru reechilibrarea energetică a corpului. Dintre toate masajele asiatice, Thai este considerat cel mai complet. Este o tehnică destinată exclusiv destinderii prin acţionarea grupelor de muşchi şi a articulaţiilor. Este tonic, stimulant, deşi se efectuează fără uleiuri aromatice.
Masajul indian este vedetă pe plajele europene. Prin tehnici