Lipsit de părinţii săi biologici, elevul Mihai Boboc(15 ani) din Galaţi a reuşit performanţa să obţină nota 8, 43 la Evaluarea naţională. Încă de la vârsta de cinci ani, băiatul a fost abandonat la un centru de plasament, iar apoi dat spre creştere unui asistent maternal
Atunci când unii elevi dau vina pe părinţii neînţelegători sau pe materia grea pentru rezultatele proaste la învăţătură, Mihai Boboc suspină în tăcere. N-a avut-o pe mama lui alături ca să împartă cu el emoţiile examenului şi nici pe tatăl lui ca să-l apere când a avut nevoie. Şi totuşi a reuşit să obţină nota de 8,43 la Evaluarea naţională. Fostul elev de la şcoala numărul 19 „Ludovic Cosma" este acum licean la Colegiul „Dunărea" din Galaţi, la clasa cu profil real.
„Am înţeles încă din clasa a şasea că este important să învăţ pentru ca să am un viitor mai bun", spune adolescentul, care visează să devină inginer-constructor.
Spre deosebire de colegii săi de clasă, şansele lui Mihai de a beneficia de o educaţie de calitate au fost minime. Împreună cu fratele său au fost abandonaţi de mici de către părinţii lor la un centru de plasament, iar peste un an au fost încredinţaţi unui asistent maternal.
Ionica Ciocan se emoţionează până la lacrimi de fiecare dată când îşi aminteşte sacrificiile făcute ca să-i educe pe cei doi băieţi. Le-a cumpărat calculator şi le-a plătit meditaţii la matematică.
„Dacă aş putea, aş face ca această femeie să fie mama mea adevărată", ne-a mărturisit Mihai.
Nu toţi copiii lăsaţi în grija statului sunt la fel de norocoşi. Din cei 39 de elevi care au susţinut Evaluarea şi se află în centre de plasament sau în plasament, cinci au luat medii peste opt.
Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a A