Proprietarii lipesc afişe cu datele de contact şi informaţii generale referitoare la autovehicule, apoi le uită luni întregi pe străzile oraşului.
Abia anul acesta a fost dată o hotărâre prin care s-a stabilit faptul că proprietarii de maşini care ocupă ilegal locurile de parcare trebuie să fie sancţionaţi. Chiar şi aşa, în cazul în care nu sunt înregistrate reclamaţii, reprezentanţii Poliţiei Locale nu aplică amenzi. „Există sancţiuni stabilite prin HCL 98/2011 pentru astfel de cazuri, iar noi intervenim numai în funcţie de constatări“, a declarat Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Locale Suceava.
Până acum, nu au fost înregistrate plângeri oficiale, dar locatarii din zonă sunt nemulţumiţi că trebuie să-şi lase maşinile departe de casă. „În ultima perioadă am tot auzit de maşini incendiate pe stradă şi mă tem. Aş vrea să am sub supraveghere autoturismul, ca să pot reacţiona în cazul în care se întâmplă ceva. Acum sunt nevoit să parchez la 100 de metri distanţă, undeva în spate“, a spus Ionică Ostafie, din cartierul George Enescu.În alte oraşe, reprezentanţii Poliţiei Locale lasă un avertisment proprietarului maşinii care ocupă ilegal un loc, iar după 30 de zile, dacă problema nu este rezolvată, autoturismul este ridicat.
În Suceava nu există nicio societate care să se ocupe de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. „Nici nu va fi o astfel de firmă în municipiu atât timp cât modernizarea oraşului nu este finalizată“, a recunoscut primarul Ion Lungu.
Maşini din alte judeţe aduse la suceava
Teoretic, ar trebui amenajate locuri în care maşinile să poată fi văzute de potenţialii cumpărători. Însă în momentul de faţă, nu există suficiente locuri nici măcar pentru parcările de reşedinţă. De aceea, cei mai mulţi proprietari ai autoturismelor scoase la ofertă nu riscă nicio sancţiune. „Nu am unde să-i trimit pe oameni să-şi