De teamă că România nu va ieşi din recesiune până în 2012, când USL speră să ajungă la putere, liderul PSD renunţă la promisiunile demagogice. Sursa: AGERPRES
Liderii USL au început să realizeze că anul 2012 le-ar putea aduce pe cap, în afară de perspectiva mult dorită a preluării puterii, şi greaua moştenire a crizei economice şi a efectelor sale. Cu propriile promisiuni electorale ameninţate de calculele reci care guvernează lumea economică, reprezentanţii Opoziţiei au început, în ultimele luni, să-şi schimbe discursul şi să arunce în curtea lui Boc responsabilitatea readucerii salariilor şi pensiilor la nivelul din 2008.
S-au bătut cu pumnul în piept pe la mitingurile sindicaliştilor că vor apăra interesele pensionarilor şi salariaţilor. Au iniţiat moţiune după moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc şi l-au ameninţat pe premier cu plângeri penale pentru plafonarea salariilor până în 2012. Prin programul lor economic au promis creşterea salariului minim la 800 de lei, la numai o lună după ce vor ajunge la guvernare.
Sebastian Lăzăroiu acuză frauda de comunicare
În ultimele luni, discursul liderului PSD Victor Ponta a cunoscut o metamorfoză. Tonul vehement şi atacurile directe la adresa guvernului au fost înlocuite cu limbajul muşcător şi vădit ironic la adresa promisiunilor premierului Emil Boc în materie, o strategie menită să rupă uşor, uşor, USL de orice responsabilitate în problema majorării pensiilor şi salariilor. "Ei n-au spus niciodată că măresc salariile şi pensiile. Am auzit asta cu urechile mele, am fost stupefiat. Anul trecut, PSD a scos oamenii în stradă, i-au adus cu autocarele în Bucureşti, au spus că dau jos guvernul şi că atunci când vor reveni la putere se vor întoarce la vechile salarii şi pensii", a reacţionat ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, luni seară la TVR.
Liderul PSD a ex