Interesul public justifică folosirea interceptărilor ca armă de către ziarişti, spune Cristoiu. Sursa: VLAD STĂNESCU
Scandalurile care se ţin lanţ de imperiul mediatic al lui Rupert Murdoch, culminate ieri cu moartea jurnalistului Sean Hoare, găsit decedat în locuinţa lui, nu pot duce decât la destrămarea celui mai puternic trust de presă din Marea Britanie.
Interceptările telefonice şi alte mijloace ilegale de a obţine informaţii nu sunt însă un capăt de ţară pentru ziaristul Ion Cristoiu, sub coordonarea căruia au apărut primele scandaluri şi primele fotografii paparazzi în presa liberă. Fără să se gândească prea mult, jurnalistul spune că, indiferent de modul în care obţii informaţia sau îţi câştigi sursele, interesul public trebuie să fie ţinta oricărui om de presă. Ion Cristoiu mai declară că ar fi recurs la orice să afle adevărul din spatele unor dezvăluiri sau evenimente care au fost, la vremea lor, bombe în ziare. Despre scandalul care a zguduit lumea tabloidelor din Marea Britanie, Cristoiu spune că toate au pornit de la premierul David Cameron, care s-a simţit ameninţat de ambiţiile lui Murdoch de a conduce, din spatele imperiului mediatic, nişte chestiuni politice.
MOARTEA UNOR MOGULI
Un eveniment despre care Ion Cristoiu spune că e nefinalizat şi lăsat în umbră de ziariştii români este răpirea jurnaliştilor români în Irak, din martie 2005. "Dacă informaţia ar fi fost pusă în slujba informării opiniei publice, aş fi folosit şi interceptări telefonice. De exemplu, aş fi vrut să aflu adevărul din spatele răpirii jurnaliştilor", spune Ion Cristoiu.
Legat de un eveniment recent, Cristoiu crede că şi focoasele bulgarilor merită o anchetă amănunţită, dusă până la a te folosi, ca ziarist, de tertipuri ilegale: "Eu aş fi vrut să aflu ce voia firma din Bulgaria să facă de fapt cu focoasele. E greu de crezut c