Rechizitoriul de trimitere în judecată a lotului 2 de polițiști de frontieră și vameși de la Moravița scoate la iveală detalii extrem de interesante. Potrivit documentului procurorii au disjuns cercetările împotriva șefilor de la ANAF și Poliția de Frontieră.
UPDATE: Potrivit DNA, niciuna dintre persoanele menţionate nu au calitatea de învinuit. Există posibilitatea ca acestea să fie doar martori.
„Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Persoanele la care faceţi referire în cerere nu au calitatea de învinuit", a menţionat Gabriela Bălăban, purtătoare de cuvânt a Parchetului Naţional Anticorupţie.
Astăzi la Timişoara a început procesul Lotului 2 Moraviţa. Dintre cei 41 de inculpaţi, şase au lipsit. Mulţi dintre cei prezenţi au cerut amânare, pentru a-şi putea angaja un avocat. Judecătorul Florin Popescu le-a acceptat cererile şi a fixat următorul termen pe 21 septembrie. Până atunci, inculpaţii trebuie să hotărască dacă vor recunoaşte sau nu faptele de care sunt acuzaţi.
Unii dintre avocaţii inculpaţilor susţin că multe lucruri sunt neclare în dosar şi nu toate persoanele implicate au şi fost trimise în judecată. „Sunt serioase indicii că atitudinea investigatorilor sub acoperire se apropie de provocare. Există indicii că au fost protejaţi adevăraţii traficanţi", ne-a spus avocata Carmen Obârşanu.
Fostul şef al Poliţiei Române apără un vameş arestat pentru şpagă, cu casă în Germania
Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire
Unul dintre inculpații din dosarul șpăgilor de la Vama Moravița a făcut un denunț prin care arăta că mita colectată în vămi era distribuită printr-un sistem piramidal până la vârful ierarhiei. Potrivit pressalert.ro, procurorii au pornit de la aceste informații și au disjuns cercetările față de mai mulți șefi din Poliția de F