* deşi numai 40% dintre candidaţi au luat în acest an peste 7.00, posturile titularizabile sunt mai puţine decât candidaţii * o singură profesoară a reuşit să ia 10.00, Alina Dascălu, titulară pe limba română la şcoala din Tătaru
Brăila a avut parte la titularizare de cea mai lungă aşteptare. Rezultatele s-au publicat după ora 24.00, deşi metodologia preciza să se facă acest lucru în cursul zilei de 18 iulie, iar în celelalte judeţe notele s-au afişat în jurul orei 20.00. Practic, pe 19 iulie dimineaţă, profesorii au putut afla ce au reuşit să facă la examen.
Vestea bună este că Brăila stă puţin mai bine decât media de la nivel naţional. Au note peste 7.00, 40% dintre candidaţi, în timp ce la nivel naţional sunt doar 30%. Aceste rezultate nu micşorează însă presiunea asupra posturilor scoase la titularizare, pentru că pe lângă concurenţii din acest an vin şi cei din 2009 şi 2010, care au luat note peste 7.00.
Vestea proastă este că deşi Brăila are promovabilitate peste media naţională, situaţia este jalnică. Au fost discipline unde nici măcar un candidat nu a reuşit să ia notă de trecere, adică peste 5.00. De exemplu, prelucrarea lemnului - maiştri instructori sau arte vizuale, chiar dacă la aceste discipline sunt doar posturi pentru suplinire.
La alte discipline au fost note de trecere, dar niciuna peste şapte: chimie, cultură civică, educaţie muzicală de specialitate, filosofie, fizică, industrie alimentară - maiştri instructori, mecanică, profesori documentarişti, protecţia mediului, terapie educaţională. De remarcat că nici la aceste discipline nu au fost scoase la concurs posturi titularizabile, cu excepţia specializării profesor documentarist, unde sunt două posturi.
Au reuşit să ia note peste şapte toţi candidaţii care s-au înscris la disciplinele: educaţie tehnologică, mecanică - maiştri instructori, econ