Rupert MurdochPierderea unui deal de 8 mld. lire sterline si venituri din publicitate de 35 mil. lire pe an, pierderea suprematiei pe piata tabloidelor britanice si fluctuatii majore ale actiunilor grupului sunt principalele consecinte cu care se cronfrunta trustul News Corp, controlat de mogulul media Rupert Murdoch, dupa scandalul interceptarilor ilegale de telefoane care a dus la inchiderea publicatiei britanice News Of The World.
Desi lucrurile pareau a merge din ce ince mai rau pentru NewsCorp, grupul pare sa fi "supravietuit" scandalului, iar problemele din ultimele zile par a fi doar "o furtuna intr-un pahar cu apa".
Actiunile News Corporation au inregistrat un declin dupa izbucnirea scandalului, dar ulterior au urcat cu 5,5% pe bursa din New York si cu 5,1% pe bursa din Sidney. Cresterea a venit dupa ce Murdoch a fost audiat, impreuna cu fiul sau, in Parlamentul Britanic in legatura cu scandalul interceptarilor ilegale de la NOTW.
News Corp. este compania-mama care inglobeaza toate operatiunile media la nivel mondial ale mogulului Rupert Murdoch.
Unii actionari minoritari pun sub semnul intrebarii influenta familiei Murdoch asupra companiei. Acestia controleaza 40% din voturile in adunarea actionarilor, desi detin numai 12% din NewsCorp.
Murdoch, care sustine ca nici el si nici fiul sau nu stiau nimic despre interceptarile ilegale, a gestionat abil problema la nivel intern. El a trimis, in urma audierilor, un e-mail intern tuturor angajatilor News International. In continutul acestuia, mogulul a spus ca el si fiul sau s-au prezentat la audieri pentru "a-si cere scuze, pentru a reitera cooperarea companiei cu Politia si pentru a explica ce face News Corp pentru a rezolva aceste probleme".
Potrivit e-mail-ului, "cei care ne-au tradat increderea trebuie trasi la raspundere in fata legii". Murdoch