Majoritatea cluburilor din primul eşalon continuă să-şi încropească loturile cu jucători străini, cei mai mulţi dintre ei fiind însă de o calitate îndoielnică. Goana după fotbalişti ieftini a determinat şi în această vară conducătorii formaţiilor din Liga I să importe masiv jucători veniţi de pe alte meleaguri.
Majoritatea stranierilor sosiţi în Liga I sunt nişte iluştri anonimi. Doar câţiva par a fi mai răsăriţi. Primul e „oţelarul" Chávez, internaţional peruan (10 selecţii). Apoi, achiziţiile celor de la FCM Târgu-Mureş: Mohammed, component al naţionalei Kenyei, şi Celsinho, brazilianul adus de la Sporting Lisabona, fost component al naţionalei U-20. Ca de obicei, şi cei de la CFR Cluj s-au mişcat bine pe piaţa transferurilor. I-au luat pe Sougou, internaţional senegalez, dar şi pe fostul component al Benficăi, Weldon. În rest, numai nume care nu spun nimic, aproape toţi veniţi ca jucători liberi de contract şi recompensaţi în funcţie de bugetul şi darea de mână a patronilor.
CFR are 19 străini în lot
Clujenii continuă să fie gruparea cu cei mai mulţi jucători străini din Liga I, având în lot 19 fotbalişti aduşi de „afară", antrenaţi tot de un străin, portughezul Jorge Costa. Toţi nou-veniţii la CFR au încasat atât salarii importante, de peste 150.000 de euro pe sezon, plus prime de instalare, între 100.000 şi 150.000 de euro. Există însă şi străini mai puţin fericiţi, care iau la formaţiile mai mici salarii de maximum 3.000 de euro pe lună. Se mulţumesc astfel de venituri pentru că sunt, oricum, peste ce luau la echipele de la care au venit în România. La startul noului sezon, în Liga I se vor afla conform loturilor din acest moment 137 de fotbalişti de alte naţionalităţi, adică aproape 30 la sută din totalul jucătorilor legitimaţi la cele 18 echipe. Cei mai mulţi dintre ei provin din Brazilia, 32 la număr, însă numai unul este internaţional