Anul acesta 25 de argeşeni şi-au pus capăt vieţii din diverse motive. Tot mai mulţi oameni, ajunşi în situaţii limită, găsesc ca ultimă soluţie la problemele lor sinuciderea. Psihologii atrag atenţia că numărul persoanelor care îşi iau viaţa este în creştere, iar vârsta lor este în scădere.
„Am băut 200 de grame de sodă.Nu mai puteam să suport durerile. Am ciroză şi am vrut să mor!” Aşa îşi începe tulburătoarea poveste Petre Pulpea, de 66 de ani din Valea Cetăţuii. Bărbatul a fost diagnosticat anul trecut cu ciroză hepatică, boala măcinându-l încet. Bărbatul nu a mai suportat durerile şi a încercat să-şi pună capăt zilelor în luna martie a acestui an, după ce şi-a ameninţat familia de câteva ori că va recurge la acest gest. Soţia nu l-a crezut până când, ajuns în pragul disperării din cauza durerilor, bărbatul a băut sodă caustică. A ajuns în stare gravă la spital, existând riscul unor complicaţii, însă medicii au reuşit să-i salveze viaţa.
Acesta este doar unul din cele peste 20 de cazuri de tentative de sinucidere care s-au înregistrat de la începutul anului până acum. Din fericire aceştia au fost salvaţi la timp de rude sau de medicii de la Ambulanţă. Puşi în faţa unor probleme care par fără ieşire, tot mai mulţi argeşeni se lasă cuprinşi de disperare şi încearcă să-şi pună capăt zilelor pentru a-şi rezolva problemele.
Medicii psihologi avertizează că sinuciderea nu este o soluţie, ci doar o alternativă de moment pentru fuga de responsabilitate.
„În general nu există o explicaţie pentru actele disperate. Sinuciderea nu este o alternativă. Este fuga de responsabilitate. Sinuciderea nu numai că ia o viaţă, dar împietează grav şi viaţa celor care nu au nicio vină. Nu există tipare ale oamenilor care recurg la sinucidere. În general este vorba de cei care au simţit un abandon, o lipsă de afectivitate, senzaţia că cei din