Radierea mașinii o face Inspectoratul de Poliție Ialomița, pe baza certificatului de distrugere emis de colectorul de fier vechi. Persoanele fizice trebuie să se prezinte la casat cu actul de identitate, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a autovehiculului. Singurele centre de casare a autoturismelor din Ialomița sunt la Urziceni, Fetești, Slobozia și Gheorghe Doja.
Procedura este una destul de dificilă, prin prisma faptului că trebuie să mergi la mai multe instituții, pentru a scoate mașina din circuit. În primă fază duci autoturismul la centrul de colectare, unde prezinți actele mașinii și o adeverință de la primărie că nu ai datorii la bugetul local.
Zeci de drumuri și hârtii
„Proprietarul autoturismului trebuie să facă dovada că nu are impozite sau amenzi neplătite și abia apoi este introdus în sistem. I se eliberează un certificat de distrugere cu ajutorul căruia se duce la primărie să scoată mașina de la impozit. Apoi se duce la Poliție, la biroul de înmatriculări auto, unde predă actele mașinii, certificatul de distrugere și numerele autoturismului. I se dă o adeverință cu care vine la centrul de colectare și i se înmânează voucherul“, spune Matei Papacu, directorul unei societăţi de colectare a rablelor din Feteşti.
În acest an, se pot casa şi maşinile fabricate până 2001, ceea ce nu poate decât să îi bucure atât pe proprietari, cât şi pe dealeri. „Mă bucur că s-a prelungit programul Rabla, poate în acest an reuşesc şi eu să îmi cumpăr o maşină nouă“, spune Valentin Feraru (23 de ani), proprietarul unei maşini din 1998.
Mai multe amănune în săptămânalul ADS Slobozia!