Producătorul întregii serii de opt lungmetraje a explicat că studiourile unde au fost filmate acestea debordau de mândrie, dar nu de orgolii. Sursa: REUTERS
Lungmetrajul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea a doua" mai are puţin şi împlineşte o săptămână de când se află pe marile ecrane româneşti.
David Heyman, unul dintre producătorii aflaţi în spatele celei mai profitabile francize din istoria filmului, a explicat în exclusivitate pentru EVZ în ce notă s-au încheiat filmările la ultimul lungmetraj al seriei, de ce se reîntorceau pe platouri actori consacraţi care "ocupaseră" ecranul timp de doar două secunde şi care este impactul seriei de pelicule asupra industriei cinematografice din Marea Britanie.
EVZ: Finalul francizei v-a întristat?
David Heyman: Absolut. Am şi sentimente amestecate. Când realizam filmele, funcţionam ca o familie. Se întâmplă, mai ales dacă lucrezi cu aceiaşi oameni, zi de zi, timp de nouă – zece ani. La finalul fiecărui lungmetraj ştiam că ne vom întoarce şi că vom vedea aceiaşi oameni pe platouri. La sfârşitul filmărilor de la "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea a doua", ştiam că nu se întâmpla asta. Şi, pe deasupra, privilegiul de a lucra la "Harry Potter". Poveşti atât de fantastice, materie primă atât de ofertantă. Şi să cunoşti fanii – un public atât de entuziast, receptiv şi doritor, înzestrat cu răbdare. Asta a făcut ca rolul meu de producător să fie atât de special. Am fost în pre-producţie, producţie şi post-producţie încă din 1999. Asta înseamnă realmente stabilitatea.
Care este diferenţa dintre ultimele două părţi?
Păi, aş spune că "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea întâi" este într-un fel un "road film". Şi foarte european, într-o anumită manieră. Gama de culori este foarte discretă. Într-un fel, era o introducere pentru a doua parte, care este "de o