Edilul sectorului 2 se laudă că la fântâna proaspăt ridicată lângă Hala Obor se găseşte cea mai curată, rece şi bună apă din oraş, mai bună chiar şi decât cea din magazine. Bucureştenii fac cozi în fiecare zi să-şi umple bidoanele, apreciază pomana, dar spun că ar fi fost şi mai bine primită dacă prin robinet ar fi curs bere sau vin roşu.
Are abia o lună de când a fost deschisă şi fântâna a şi devenit celebră. Pe oricine de prin preajma pieţei Obor ai întreba de ea ar şti să te îndrume: între noua piaţă şi Hala Terminal.
Oricum, fântâna ar ieşi în calea ochilor prin îmbulzeala care o înconjoară în fiecare ceas al zilei şi mai cu seamă duminica, când oamenii îşi fac piaţa.
Fără să facă vreo minune, apa atrage doar pentru că este rece şi mai ales gratis. Bucureştenii vin cu sticluţe mai mici, doar pentru a-şi stinge arşiţa, sau chiar cu bidoane de câte patru sau cinci litri. „Îmi ajunge pentru două zile, e rece, bună şi mai curată decât cea de la robinet. Este precum apa plată din comerţ”, povestea ieri Maria Dumitru, o femeie de 65 de ani.
Cei care vin cu bidoane de câte zece litri sunt săgetaţi cu privirea pentru că ţin coada în loc câteva minute, până se umplu vasele. Unii folosesc apa pentru mâncare, alţii să-şi spele fructele cumpărate din piaţa, iar alţii recunosc că îşi unplu portbagajul maşinii cu bidoane cu apă pentru a-şi uda grădina.
„Fântâna lui Bucur”, aşa cum a botezat-o primarul Neculai Onţanu, are patru robinete pe care se apasă pentru a curge apă, lucru uşor incomod pentru cei care au o mână ocupată cu plasele de cumpărături. Între robinete există şi o ţâşnitoare, montată pentru cei care vor să-şi astâmpere setea numaidecât şi nu au pahare.
Apa, aşa cum a fost lăsată de la Dumnezeu
Puţul de mare adâncime, aflat la 220 de metri, din Piaţa Obor, a fost construit de primar încă di