Patru tinere clujence au întocmit, în cadrul unui masterat la Universitatea Babeş-Bolayai, un proiect aşa de complet, încât experţii spun că ar primi oricând finanţare. Tinerele au absolvit un masterat unic în România, în cadrul căruia învaţă, de la experţi şi specialişti care lucrează deja în domeniu, cum să realizeze proiecte de accesare a fondurilor europene şi, mai ales, cum să le implementeze.
Managerii proiectului şi o parte a studenţilor s-au întâlnit, ieri, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) pentru a marca încheierea primului an de masterat „Auditul şi managementul financiar al fondurilor europene“. De cursurile urmate în cadrul masteratului au beneficiat, în primul an, 100 de studenţi clujeni şi 50 de timişoreni, proiectul fiind implementat de Universitatea „Babeş-Bolyai“ în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara. Anul viitor, tinerii vor face parte din prima generaţie de absolvenţi ai unui masterat unic în România, în cadrul căruia învaţă, de la experţi şi specialişti care lucrează deja în domeniu, cum să realizeze proiecte de accesare a fondurilor europene şi, mai ales, cum să le implementeze. În cadrul evenimentului de ieri au fost premiate trei echipe de studenţi care au realizat cele mai bune proiecte la un concurs desfăşurat la Buziaş weekendul trecut. Echipa formată din patru studente din Cluj a câştigat locul I cu proiectul de finanţare vizând construirea unei pensiuni.
Proiect de zece
Printre zecile de studenţi care au urmat cursurile programului se numără şi patru tinere din Cluj-Napoca, studente care au realizat un proiect de finanţare de aproape 400.000 de euro, pentru ridicarea unei pensiuni. E vorba de Szabo Brigitta, Emilia Luduşan, Maria Şteţcu şi Georgiana Popescu. „Ce se face în cadrul acestui masterat e diferit. Am învăţat lucruri practice mult mai mult decât cele teoretice şi co