Dosarul Lotului 1 Moraviţa a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce opt dintre inculpaţi au cerut înlocuirea sau revocarea măsurii preventive. Altfel spus, cei opt, cer să fie lăsaţi să plece din ţară.
Trei lucrători vamali, trei agenţi de la Poliţia de Frontieră şi doi ofiţeri de la Poliţia de Frontieră au cerut înlocuirea sau revocarea măsurii preventive, respectiv interdicţia de a părăsi ţara. Scuza folosită cel mai des este aceea că vor să meargă la muncă în străinătate, pentru a avea bani să-şi întreţină familiile şi să plătească ratele.
Fostul şef al Poliţiei Române apără un vameş arestat pentru şpagă, cu casă în Germania
Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire
Două vămi din Vestul României, blocate de mascaţi: au fost reţinuţi toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră
Cei opt, alături de alţi 61 fac parte din Lotul 1 Moraviţa, care are următorul termen de judecată fixat în luna septembrie. Până atunci trebuie să hotărască dacă recunosc sau nu faptele de care îi acuză procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cei care recunosc vor fi judecaţi după procedura simplificată şi li se va reduce pedeapsa cu o treime.
Şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, şi şeful ANAF, Sorin Blejnar, în atenţia DNA în dosarul corupţiei din vămi. Niciunul nu este învinuit
GALERIE FOTO DE LA DESCINDERILE DIN VAMA MORAVIŢA DIN TIMIŞ
Procurorii DNA au stabilit că, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, vameşii şi poliţiştii făceau parte dintr-un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi de contrabandă pentru a obţine bani din traficul cu ţigări aduse de la sârbi.
Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie
Paranoia microfoanelor la Moraviţa: vameşii şi poliţiştii de front