În afara salariilor primite de la instituţiile pe care le reprezintă, aleşii giurgiuvenilor au avut şi alte surse de venit. Cel mai bogat ales local rămâne deputatul Dan Păsat, acesta câştigând în ultimul an aproximativ 6 milioane de lei. Parlamentarul este urmat în top de preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu (625.000 lei) şi vicepreşedintele CJ, Tudorel Ţone (192.000 lei).
Declaraţiile de avere pe 2011 aparţinând parlamentarilor de Giurgiu şi celor mai importanţi oameni din Primărie şi Consiliul Judeţean (CJ) prezintă discrepanţe majore.
Deputatului PDL Dan Păsat i-a mers de minune în ultima perioadă dat fiind faptul că a devenit mai bogat cu 6 milioane de lei. Indemnizaţia de parlamentar (51.622 lei) poate fi catalogată drept „mărunţiş" de vreme ce Păsat a obţinut 5,3 milioane de lei din vânzarea a patru terenuri agricole şi 100.000 de euro din vânzarea a două apartamente în Bucureşti.
Dumitru Beianu, aproape 600.000 de lei din dividende
Codaş pe ţară la salariul obţinut ca preşedinte al CJ Giurgiu (48.543 lei), Dumitru Beianu şi-a dublat practic veniturile din 2009. Conform declaraţiei de avere, şeful CJ Giurgiu a câştigat pe lângă salariu aproape 600.000 de lei din dividendele firmei SC POLL CHIMIC SA (axată pe producerea de aditivi a bitumurilor) la care deţine acţiuni.
Pentru banii primiţi datorită şefiei CJ (4.000 de lei pe lună), Dumitru Beianu împreună cu echipa sa a reuşit să atragă fonduri europene pentru aproape 50 de proiecte.
„Suntem în top zece în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Avem aproximativ 50 de proiecte europene aprobate şi aflate în diferite stadii" susţine Dumitru Beianu cel care a spus că sunt şi trei proiecte care au fost respinse de către Uniunea Europeană.
În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean, topul proiectelor câştigate de instituţie este format din proiectul privind depo