Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă care este stadiul lucrărilor de extindere a reţelei publice de apă şi canalizare în Bucureşti.
Până în acest moment, au intrat în şantier 353 de străzi, din care au fost finalizate 293, 42 de străzi se găsesc în execuţie, iar alte 72 aşteaptă autorizaţiile necesare. Se lucrează astfel în cartierele: Progresul, Apărătorii Patriei, Ion Creangă, Andronache, Vatra Nouă, Chitila, Străuleşti, Giuleşti Sârbi, Ansamblul Băneasa, dar şi în Cartierul Bucureşti – Măgurele.
Nordul Bucureştiului rămâne în continuare zona cu cele mai mari probleme, având un număr de 680 de străzi care nu au acces la alte utilităţi în afară de curent electric. De altfel, multe dintre străzile care nu au apă sau canal sunt practic din pământ. „Când am preluat mandatul mi-am spus că aşa ceva e imposibil. Mi-am pus în cap să rezolv această problemă. Scopul meu este ca bucureştenii să trăiască în oraşul lor, nu doar să locuiască. În acest moment vorbim despre un procent de 3,5% din străzile Bucureştiului care nu au apă şi canal. La un calcul amănunţit avem un număr de 1.000 de străzi. Până în 2012, tot ce pot să sper este că vom rămâne cu foarte puţine străzi pe care să nu existe apă şi canalizare. Efortul financiar este unul mare, vorbim despre o sumă de 46-52 de milioane de euro. O parte din proiecte sunt finanţate şi cu bani de la Banca Mondială”, a precizat Oprescu.
Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă care este stadiul lucrărilor de extindere a reţelei publice de apă şi canalizare în Bucureşti.
Până în acest moment, au intrat în şantier 353 de străzi, din care au fost finalizate 293, 42 de străzi se găsesc în execuţie, iar alte 72 aşteaptă autorizaţiile necesare. Se lucrează astfel în cartierele: Progresul, Apărătorii Patriei, Ion