Foarte putini sunt romanii care au o asigurare de viata, daca nu ii luam in calcul si pe cei care au fost fortati de circumstante sa semneze o astfel de asigurare atunci cand au contractat si un credit. Multi o vad ca pe o cheltuiala in plus, altii doar ca o plasa de salvare atunci cand au parte de evenimemte total nefericite.
"Rolul asigurarii de viata este de a inlocui o pierdere financiara, care este legata de venitul pe care activitatea asiguratului o genereaza. Astfel, suma asigurata va fi intotdeauna proportionala cu acest venit. Este recomandabil ca suma asigurata pentru protectie sa inlocuiasca venitul de pana la 2 ani de zile", a declarat Mihai Popescu, CEO Aviva Romania, pentru Ziare.com.
Acesta mai spune ca, in cazul celorlalte beneficii de protectie (spitalizare, chirurgie, tratament pentru boli critice) aceste sume, de asemenea, se coreleaza cu nivelul de protectie pe care clientul il doreste.
"Pentru economiile pe termen lung la pensie, suma asigurata trebuie corelata cu tinta de inlocuire a ultimului venit pe care il are clientul", afirma Popescu.
In jur de 4 milioane de romani au o asigurare de viata, aici incluzand si asigurarile de viata atasate creditelor contractate. Faptul ca avem potential mare pe acest segment se poate traduce prin faptul ca romanii nu prea isi fac asigurari de viata, mentalitatea noastra financiara fiind cu multi ani in urma altor europeni.
"Este un aspect greu de cuantificat (cu cati ani suntem in urma - n.r.), dar faptul ca s-au pus bazele acestei industrii in urma cu doar 15 ani cred ca spune foarte multe. Totusi consider ca in fiecare an reusim sa acoperim o parte din acest deficit mult mai rapid decat a evoluat aceasta industrie in cele mai dezvoltate tari din UE", mai spus CEO-ul Aviva Romania.
Foarte putini sunt romanii care au o asigurare de