Oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile Petrom s-a incheiat astazi (22 iulie-n.r.), subscriptiile inregistrate fiind sub nivelul necesar de 80%, a anuntat Ministerul Economiei. Potrivit acestuia, Guvernul va monitoriza evolutia pietelor si va decide momentul prielnic pentru reluarea procesului de vanzare a pachetului de 9,84%. "Faptul ca gradul de subscriere la pachetul de actiuni OMV PETROM nu a ajuns la nivelul dorit nu inseamna ca anumite tinte nu au fost atinse", mai precizeaza Ministerul. Acesta sustine ca semnalul dat investitorilor este acela ca Executivul "isi respecta programul si privatizeaza transparent si pe bursa, dar nu la orice pret, a fost unul foarte important si receptionat pozitiv".
'); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/2b6ec807b698892b8e444837c16c1e71/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
"Actualul Guvern s-a angajat intr-un program ambitios de privatizare prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, prin metode transparente. Programul isi propune efectuarea de privatizari la preturi corecte si reale si cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Bucuresti", mai arata Ministerul Economiei.
Ministerul Economiei mai sustine ca va continua programul de privatizare a companiilor aflate in subordinea sa prin metode transparente, incurajand cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Romania.
Romania nu este disperata in acest moment sa vanda actiuni listate la Petrom la orice pret si in orice conditii, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.
Pretul minim, unul din motivele esecului ofertei Petrom