Un studiu pe termen lung efectuat în Marea Britanie arată că fetele ale căror mame lucrează se descurcă mai bine la maturitate. Copiii din familiile în care ambii părinţi lucrează au parte de cele mai multe beneficii.
Mamele nu îşi afectează copiii din punct de vedere emoţional sau social dacă lucrează, potrivit unor cercetări legate de slujbe şi responsabilităţi familiale. De fapt, potrivit studiului citat în cotidianul The Guardian, fetele par să aibă de câştigat dacă mamele lor lucrează.
În cadrul proiectului au fost atent studiate familiile cu copii născuţi în anul 2000. Cercetătorii nu au descoperit dovezi care să susţină faptul că slujbele cu normă întreagă sau cu jumătate de normă ale mamelor ar putea avea efecte negative asupra copiilor. Mai mult chiar, ideal ar fi ca ambii păinţi să lucreze.
Anne McMunn, coordonatoarea studiului, a spus că „atât timp cât părinţii nu trebuie să lucreze peste program şi pot să îmbine creşterea copiilor cu munca plătită. În acest studiu noi nu am găsit dovezi care să susţină teoria unor efecte negative de lungă durată asupra copiilor ai căror mame lucrează în primul lor an de viaţă."
Raportul sugerează că băieţii ai căror mame câştigă pâinea în casă au mai multe probleme la cinci ani decât copii de aceeaşi vârstă, ai căror părinţi lucrează amândoi. Fetele al căror tată lucra erau mai predispuse problemelor decât cele în familiile cărora ambii părinţi lucrau.
Ideea conform căreia mamele care lucrează sunt modele emotionale şi comportamentale pentru fiicele lor are nevoie de mai multă cercetare, a afirmat McMunn. Katherine Rake, preşedintele Institutului pentru Familie şi Părinţi, a fost de acord cu studiul: „Acest studiu arată ceea ce mamele ştiu din intuiţie. Dacă poţi păstra echilibrul, atât copilul tău cât şi cariera ta se pot dezvolta în armonie."
Un studiu pe termen lung efectuat în Marea