Dacă anul trecut pericolele de pe Litoral erau chiar în apa mării, când peştele-dragon a făcut zeci de victime, în acest sezon turiştii sunt băgaţi în sperieţi încă de la sosire, pentru că în pasajul gării din Constanţa au început să apară frecvent şerpi.
Pe lângă radiaţii, gunoaie, meduze şi preţuri exorbitante, cei care ajung în oraşul de la malul mării mai au o grijă: şerpii. Aceştia îi pot întâmpina încă de la gară, aşa cum a păţit, zilele trecute, un turist. “Nu era mai mare de un metru, dar m-am speriat”, a spus bărbatul. Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Constanţa, Ziadin Murat, ne-a declarat că în ultima vreme a primit mai multe apeluri de la oameni care au găsit şerpi în locuinţe, în maşini sau în curţi. “Reptilele ies la soare după hrană sau ca să se încălzească şi nu sunt periculoase dacă sunt lăsate în pace”, a declarat acesta.
Nici anul trecut nu au lipsit pericolele la malul mării. Peştele-dragon a făcut peste 20 de victime la sfârşitul lunii iulie, cei care au fost muşcaţi de vieţuitoarea veninoasă ajungând la spital cu dureri îngrozitoare. În aceeaşi perioadă, tone de peşti morţi au fost aduse de valuri la mal, mirosul emanat de aceştia amestecându- se de minune cu duhoarea gunoaielor şi chiar a cadavrelor de maidanezi, lăsate pe plajă. Dacă anul trecut pericolele de pe Litoral erau chiar în apa mării, când peştele-dragon a făcut zeci de victime, în acest sezon turiştii sunt băgaţi în sperieţi încă de la sosire, pentru că în pasajul gării din Constanţa au început să apară frecvent şerpi.
Pe lângă radiaţii, gunoaie, meduze şi preţuri exorbitante, cei care ajung în oraşul de la malul mării mai au o grijă: şerpii. Aceştia îi pot întâmpina încă de la gară, aşa cum a păţit, zilele trecute, un turist. “Nu era mai mare de un metru, dar m-am speriat”, a spus bărbatul. Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor