De la extaz la agonie au trecut fanii vişiniilor în sezonul precedent. Lipsa de investiţii şi managementul defectuos au fost principalele cauze ale decăderii. Conducerea care a scos clubul CFR din anonimat şi l-a ridicat în topul clasamentului se consideră principala vinovată şi de rezultatele dezastruoase din acest sezon.
Decenii la rând în umbra Universităţii Cluj, clubul considerat reprezentativ pentru oraş şi echipa cu cei mai mulţi suporteri, CFR Cluj a avut nevoie de un om de afaceri cu mulţi bani pentru a schimba ierarhia în oraş, dar şi în fotbalul românesc. Sub conducerea lui Arpad Paszkany, încet, dar sigur, clubul a progresat, până când a devenit un brand foarte respectat pe plan naţional. După clasări pe locurile 11, 5 şi 3, echipa a cucerit primul titlu de campioană în 2008, la „pachet“ cu un alt trofeu important, Cupa României. Acela a fost anul în care CFR şi-a depus oficial candidatura la grupul select al echipelor care se bat mereu pentru titlul de campioană. În sezonul 2007-2008 a apărut un fenomen extrem de interesant în rândul iubitorilor de fotbal din oraş, care au migrat spre Gruia, deşi o mare parte dintre ei erau fani ai lui „U“ până atunci. „Vişiniii“, antrenaţi de Ioan Andone, se puteau lăuda cu faptul că reprezintă provincia, care a pus capăt unei dominaţii de 18 ani a echipelor din capitală. Universitatea Craiova, în sezonul 1990-1991, adusese ultimul titlu în provincie.
Au urmat alte cinci trofee în doi ani
În 2009, echipa a suferit un regres, terminând campionatul doar pe poziţia a patra, în urma echielor Unirea Urziceni, Poli Timişoara şi Dinamo. Paszkany nu depusese armele şi anunţa că în sezonul următor se va bate din nou pentru titlu. Mai mult, atât Cupa, cât şi Supercupa au ajuns tot la Cluj, astfel că numărul de trofee a rămas constant. 2009-2010 a fost cel mai bun an din istoria clubului, CFR cucerind,