Situat în oraşul Kunming, la prima vedere magazinul pare unul autentic
Însă, în China, există doar patru magazine Apple autorizate, două în Beijing şi două în Shanghai
Angajaţii spun că produsele sunt autentice, însă acest lucru nu este sigur
Chinezii sunt foarte cunoscuţi pentru produsele IT contrafăcute, iar cele mai vândute gadget-uri Apple reprezintă o ţintă foarte atractivă pentru aceştia. Însă, aceştia au mers mai departe, falsificând un întreg magazin. Situat în oraşul Kunming, la prima vedere magazinul pare unul autentic, scrie CNBC. Are o scară în spirală, angajaţii poară tricouri albastre, cu logo-ul Apple şi nu există niciun semn care să arate că magazinul este fals. Însă, în magazinele Apple, nu scrie la intrare "Apple Store", sub logo-ul companiei, iar în cazul distribuitorilor autorizaţi, apare logo-ul, iar sub el este scrie "Apple Shop".
Scăderile sunt prost făcute
De asemenea, un bloger precizează că scările din magazinul fals sunt prost făcute. Conform Wall Street Journal, angajaţii magazinului au declarat că ştiu că acesta este fals, însă nu le pasă. "Nu este nicio diferenţă pentru noi dacă magazinul este autorizat sau nu", spune un angajat, adăugând că contează doar faptul că produsele sunt autentice şi că oamenii nu se întorc să se plângă de calitatea lor.
Însă, în ciuda declaraţiilor angajaţilor, nu se ştie cu siguranţă dacă produsele vândute în magazinul din Kunming sunt contrafăcute sau nu.
În China, există 4 magazine autorizate şi multe fără autorizaţie
În China, există multe magazine care vând produse Apple fără autorizaţie, însă niciunul dintre aceste unităţi nu a încercat să copieze întreagul concept al magazinelor Apple.
Aceste magazine neautorizate cumpără produsele Apple ori din outlet-uri sau le aduc din alte ţări.
De fapt, în China, există doar pat