Închiderea unor spitale mehedinţene din ordinul ministrului Atilla Cseke are un impact devastator asupra populaţiei. Oamenii sunt disperaţi şi mulţi sunt nevoiţi să se trateze acasă, după ureche sau după sfaturile bătrânelor, pentru că spitalul cel mai apropiat este la Drobeta Turnu Severin, la o distanţă de 80 de kilometri în cazul celor mai îndepărtate localităţi. Oamenii din satul Lunca Banului, care aveau speranţe în Spitalul din Strehaia, sunt la capătul puterilor şi se tem că vor muri cu zile după ce spitalul a fost desfiinţat şi nu mai au unde să se trateze.
44.000 de locuitori din Strehaia şi din localităţile învecinate beneficiau de servicii medicale la spitalul orăşenesc şi cele mai multe cazuri erau rezolvate aici. De aproape două luni, de când acesta a fost închis, numărul de urgenţă de la dispeceratul Staţiei de la Salvare din Drobeta Turnu Severin este solicitat la maximum, aproape nonstop, iar ambulanţele cu greu fac faţă solicitărilor din judeţ. Oamenii spun că preferă să meargă cu maşini particulare la spital decât să aştepte după o ambulanţă chiar şi câte o oră.
„Eu am o fată de 33 de ani care are handicap grav. Îmi face foarte des crize şi trebuie să o duc la spital şi noaptea. Înainte venea imediat ambulanţa şi ajungeam rapid la Strehaia, la spital. Acum îmi moare cu zile că nu am cu ce să ajung repede la Severin. Au făcut o mare greşeală când au închis spitalul pentru că toţi mergeam aici, erau medici buni, care ne tratau bine. Acum, şi pentru o analiză de sânge sau urină trebuie să mergem la Severin. Sunt 80 de kilometri şi trebuie să dau 40 de lei la maşinile de ocazie ca să merg cu fata la spital. Am pensie 300 de lei, de unde bani?! Să ne deschidă înapoi spitalul, că murim din cauza lor“, a spus Aurica Dolof, din localitatea Lunca Banului, situată la 7 kilometri de Strehaia.
Chiar dacă, iniţial, Primăria Strehaia a spus că va s