În România există, oficial, cam 2.000 de prostituate, care câştigă lunar aproximativ 3 milioane de euro. Neoficial, suma este de aproape 20 de ori mai mare. Statisticile oficiale arată o realitate roz în ceea ce priveşte prostituţia din România. Potrivit poliţiştilor, sunt chiar judeţe unde nu există picior de femeie care-şi vinde trupul.
Cu toate acestea, există însă proxeneţi arestaţi. Chiar şi luând de bune datele oficiale, inspirate din numărul de amenzi date, am ajunge la aproape 3 milioane de euro câştigaţi lunar de prostituate. Specialiştii spun că numărul real al celor care practică cea mai veche meserie din lume este de fapt de cel puţin zece ori mai mare, ceea ce înseamnă că, anual, veniturile înseamnă aproape 360 de milioane de euro. Mult sau puţin, legalizarea prostituţiei ar însemna ca parte din aceste venituri să ajungă la bugetul de stat. În total, ar însemna peste 100 de milioane de euro. Totuşi, încercările de a trece „fetiţele" în rândul femeilor cu o meserie onorabilă au fost însă sortite eşecului. Pe lângă oponentul tradiţional, biserica, chiar şi unele prostituate spun că avantajele practicării meseriei în văzul lumii sunt mai puţine decât dezavantajele.
Fuste scurte, bluze decoltate sau doar un sutien, cizme lungi, tocite sau nişte şlapi spălăciţi vara. Te fluieră, îşi ridică fustele, sunt în stare să arunce cu pietre după tine dacă opreşti şi apoi le refuzi, au cel puţin doi copii acasă sau prin vreun orfelinat. Sunt „fetele de pe centură". Pentru cinci lei „oralul" şi 20-30 de lei „normalul", sunt dispuse să ofere plăcere oricui, fără să se gândească prea mult. E meseria lor, îşi spun cu resemnare cele mai amărâte sau cu mândrie cele răsărite, frumuşele, care au tarif mai mare şi reuşesc să adune şi câteva mii bune pe lună. După „centuriste", urmează prostituatele. Deşi practică aceeaşi meserie, ele nu ies „pe stradă" şi nici n