Anul trecut Parlamentul României a emis o lege prin care Poliţia Comunitară a fost reorganizată prin schimbarea numelui şi trasarea de noi atribuţii. La sfârşitul primului semestru al acestui an Poliţia Locală avea un efectiv de 146 de persoane, din care 109 poliţişti locali şi 22 de agenţi de pază.
CITIŢI ŞI:
A spart o maşină pentru o geacă şi câteva sticle de suc
A încercat să fure un sos de soia dintr-un restaurant,apoi a bătut chelneriţa
Pe lângă schimbarea denumirii din „poliţie comunitară” în „poliţie locală” au apărut şi noi compartimente, în afara celor de ordine publică şi pază existente: disciplină pe drumurile publice, disciplină în construcţii şi afişaj stradal, protecţia mediului, control comercial precum şi atribuţii pe linie de evidenţă a persoanelor.
Disciplina în construcţii şi controlul comercial sunt asigurate prin intermediul a patru agenţi locali cu atribuţii specifice în acest sens. De la începutul anului ei au aplicat 18 amenzi pentru indisciplină în construcţii: 17 pentru construirea fără autorizaţie şi o amendă pentru nerespectarea autorizaţiei, în valoare totală de 51.000 de lei. În privinţa verificării activităţilor comerciale au fost aplicate 118 amenzi în valoare de peste 55.000 lei, cele mai multe pentru desfăşurarea activităţii fără un acord de funcţionare valabil. De asemenea, au fost aplicate şase amenzi (în cuantum de 1.000 lei fiecare) pentru comercializarea mărfurilor în locuri nepermise şi fără a deţine acte de provenienţă. La aceste amenzi a fost aplicată şi măsura complementară de confiscare a mărfii.
La sfârşitul primului semestru al acestui an Poliţia Locală avea un efectiv de 146 de persoane, din care 109 poliţişti locali şi 22 de agenţi de pază.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!
Click pe imaginea de mai jos pentru ultime