Strânge mâinile la piept
Cercetătorii londonezi spun că poţi bloca durerea dacă-ţi strângi mâinile la piept. Se pare că atunci când aduci braţele în această poziţie, creierul devine confuz şi se opreşte din a trimite semnale de durere în corp. Explicaţia? Partea dreaptă a cerebelului controlează mişcarea, iar partea stângă, durerea. Astfel, durerea şi mişcarea nu se pot produce în acelaşi timp. Mai mult, în cazul în care ne accidentăm grav, folosim această poziţie în mod instinctiv.
Mângâie-ţi animalul
Animalele nu sunt doar companioni excelenţi, ci şi vindecători ai durerilor, spun cei de la ziarul britanic "The Sun". Într-un experiment, pacienţi care au suferit intervenţii chirurgicale la genunchi sau şold au trecut mai uşor peste durere fără medicamente, doar mângâind o pisică sau un căţel. Afecţiunea arătată unui animal reduce nivelul de stres din creier şi surplusul hormonal, care generează mai multă durere decât e cazul. Cercetătorii susţin că un creier stresat va da semnale mai puternice de durere decât unul liniştit. De exemplu, atunci când mergem la dentist şi suntem stresaţi, durerea va fi mai intensă, dar atunci când suntem calmi, disconfortul se resimte mult mai puţin.
Uită-te la o poză de familie
Doar prin simpla privire a unei poze de familie poţi trece mult mai uşor peste diverse dureri, spun oamenii de ştiinţă. De aceea, este indicat ca atunci când vizitaţi o rudă la spital să-i duci o astfel de fotografie.
Ascultă muzica unei harpe
Terapia prin muzică nu este ceva nou, ea datând de secole. Dar pentru ca să alunge durerea, trebuie să fie produsă de instrumente precum harpa. Testele arată că tensiunea arterială a bolnavilor se înbunătăţeşte atunci când aud muzică angelică de harpă, iar senzaţia de durere scade considerabil.
Mănâncă iute
Ardeii iuţi roşii nu sunt doar un condiment, ci şi un analgezic foarte e