Elimină impurităţile
Baia de aburi este cea mai bună metodă de a-ţi curăţa în profunzime porii, de a te debarasa de coşuri, puncte negre şi albe. Această procedură este foarte importantă pentru a separa reziduurile care pot fi integrate în piele. Baia de aburi ajută la curăţarea cu mai multă uşurinţă a impurităţilor, a urmelor de machiaj, a prafului, a secreţiilor sebacee, cât şi a celulelor moarte ale pielii. Baia de aburi trebuie făcută regulat: o dată pe săptămână, dacă ai tenul gras sau mixt, şi o dată la două săptămâni, dacă ai tenul uscat sau sensibil. Pentru pielea excesiv de sensibilă este recomandat ca înainte de baia de aburi să aplici o cremă hidratantă.
Durează între 10 şi 20 de minute
Alte avantaje ale băii de aburi sunt faptul că hidratează şi catifelează stratul extern al pielii, stimulează circulaţia sanguină şi ajută la extracţia coşurilor fără mari bătăi de cap, deschizând porii. Atenţie, însă! Nu te apropia prea mult de apa fierbinte, deoarece dacă vaporul este prea cald, poate cauza apariţia cuperozei. Pentru ca aburul să fie şi mai benefic, adaugă o lingură de ierburi fine în apă, pentru a stimula procesul de curăţare. Aceste ierburi au un miros minunat. Stai cu faţa deasupra recipientului cu apă timp de aproximativ 10-20 de minute. Datorită vaporilor, punctele negre ies din pori şi devin mai uşor de extras. Ţine-ţi faţa deasupra recipientului astfel încât vaporii să o cuprindă cu totul!
Temperatura nu trebuie să fie foarte mare
Dacă temperatura este prea mare, acest tratament poate face mai mult rău decât bine. Aburii în exces pot arde pielea, de aceea trebuie să fii prudentă. Dacă ai o piele cu probleme mari, este de preferat ca înainte să faci o baie de aburi să-ţi consulţi medicul. După ce ai terminat, poţi aplica o mască facială, pe care s-o laşi să acţioneze cât timp cât este nevoie, iar apoi să-ţi reîmprospătezi te