Romii care îşi desfăşoară activitatea în târgul de haine vechi, cunoscut sub denumirea de „Coleus“, spun că nu mai au succes în afaceri, vânzările scăzând drastic în ultimele luni. Zeci de romi vin zilnic în „Coleus“ pentru a încerca să facă un ban. Terenul ocupat în prezent de târgul de haine vechi are o suprafaţă de 10.356 de metri pătraţi. Spaţiul a fost dotat cu mese, iar taxa de intrare pentru cei care vor să cumpere haine sau încălţăminte la mâna a doua este de un leu. Comercianţii din „Coleus“ sunt de etnie romă, iar pentru aceştia comerţul cu haine vechi reprezintă singura sursă de venit. „Nu mai ştim ce să mai facem, noi nu avem servicii, nu avem bani. De aci, din hainele astea vechi, mai scoteam şi noi un ban de mâncare. Nu se vând. Nu mai vine lumea“, a spus Angelica Orodel, una dintre comerciantele din „Coleus“.
Prea multe magazine second hand
Marfa de pe foarte multe dintre mesele din târg este acoperită cu prelate, semn că romii sunt în pragul falimentului. Praful s-a aşezat pe încălţămintea adusă din Germania şi pe stivele de haine. Comercianţii spun că vânzările merg aşa de prost din cauza faptului că în Târgu Jiu s-au deschis prea multe magazine second hand.
„Lumea nu mai vine aici, e prea departe de oraş. Nu mai dau oamenii bani pe benzină sau pe troleu când ştiu că există atâtea magazine cu haine vechi în oraş. Ar trebui să le închidă, să avem şi noi bani de o pâine“, a afirmat unul dintre romi.
„Am perechi de încălţăminte pe care le-am adus din Germania acum trei luni, am haine de piele pe care încerc să le vând din primăvară. Ce să fac? Marfă o să mai aduc abia după ce o vând pe asta“, a spus Romică Baldovin, unul dintre comercianţii din Târgul de haine vechi „Coleus“. Romii care îşi desfăşoară activitatea în târgul de haine vechi, cunoscut sub denumirea de „Coleus“, spun că nu mai au succes în afaceri, vânzările