Trei asistente de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" sunt cercetate în cazul tânărului tratat de TBC, care a decedat. Familia acestuia a depus sesizare la Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Dolj.
Conducerea Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMMR), filiala Dolj, a spus pentru Adevărul că dosarul în acest caz a ajuns pe masa Comisiei de disciplină, etică şi deontologie profesională. Întrebat dacă este posibilă muşamalizarea acestui caz, preşedintele organizaţiei a negat această variantă. "Cum să se muşamalizeze? În niciun caz nu este posibil acest lucru. Prin cine? Nu, aici totul e negru pe alb, nu ai cum să intervii, să modifici un diagnostic de pe foaia de observaţie. Comisia de etică şi disciplină se ocupă de acest caz", a declarat asistent medical Viorel Gavrilescu, preşedintele OAMMR Dolj.
Caz în cercetare
Sorin Ovidiu Frăţilă, 31 de ani, din Galicea Mare, a murit în luna mai la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce a fost transportat de urgenţă de la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a fost tratat de tuberculoză. Familia tânărului a depus mai multe plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Colegiul Medicilor, OAMMR, susţinând că acesta a fost diagnosticat şi tratat greşit. Printre asistentele reclamate la OAMMR este Monica Gingă, soţia şefului de secţie unde tânărul a fost îngrijit.
Află de AICI toate detaliile acestui caz:
Craiova.adevarul.ro vă dezvăluie zi de zi toate detaliile anchetei în cazul morţii suspecte de la Spitalul de Boli Infecţioase
Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cine face parte din Comisia de disciplină, etică şi deontologie profesională, care se ocupă de cazul Frăţilă.