La Bursa din Sibiu, saptamana a debutat cu scaderi importante, inregistrate pe segmentul indici si cel al derivatelor pe actiuni. Acestea au venit sub influenta pietelor externe, indicii reprezentativi ai burselor europene inregistrand pierderi, iar futures-ul din SUA anticipand deschiderea pe minus a Bursei din New York.
Pe scadere s-a aflat si euro in raport cu dolarul. In schimb, pe crestere s-a aflat din nou aurul precum si moneda unica fata de leu. Lichiditatea pietei a fost una ceva mai redusa, fata de nivelul zilnic din saptamana precedenta astfel ca, la ora 17:15 numarul contractelor incheiate era de 3.800, cu o valoare de 41,5 milioane de lei.
Segmentul indicilor s-a mentinut cel mai atractiv pentru participanti, derivatul pe Dow Jones remarcandu-se prin circa 3.000 de contracte, realizate pana la ora 17:30. In SUA, cotatia futures a indicelui a inregistrat o tendinta negativa, iar cotatiile indicilor au deschis pe minus la NYSE, dupa ce si actiunile europene au oprit un raliu de patru zile, sectorul bancar fiind afectat dupa ce Moody's a retrogradat din nou ratingul datoriilor Greciei. Aceste evolutii au venit ca efect al faptului ca presedintele SUA, Barack Obama, si Congresul au esuat in incercarea de a ajunge la o intelegere privind ridicarea plafonului de indatorare al tarii, alimentand astfel ingrijorarile ca cea mai mare economie a lumii poate intra in incapacitate de plata. Pe piata Sibex, la ora 17:30, indicele DJIA scadea cu 65 puncte pe scadenta septembrie, in timp ce pe scadenta decembrie cotatia inregistra un minus de 90 puncte. Pentru martie 2012 cotatia futures a indicelui pierdea 100 puncte.
In sectorul financiar, DESIF5 s-au remarcat cu 423 de contracte incheiate pana la 17:30, ocupand locul doi in topul sedintei. Deprecierile DESIF5 au fost destul de ridicate, influenta externa resimtindu-se si pe acest sec