Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca Romania aiesit din recesiune, dar ca nu e momentul sa desfacem sampania. De fapt,romanii nu prea mai au bani nici de-o bere, afirma reprezentantii industriei de profil, care punaceasta situatie pe seama “ efectelor mediului economic fragil si a masurilorguvernamentale de austeritate".
Romania a iesit din recesiune si va mentine ritmulreformelor, deoarece nu este inca momentul de a sarbatori cu sampanie,provocarea Guvernului fiind sa nu faca "niciun pas inainte", saderuleze o politica prudenta si sa nu se intoarca la populism, a spus, luni, premierul Emil Boc oficialilor FMI.
Daca ar fi sa ne luam dupa statisticile de consum,romanii nici nu viseaza la sampanie, in conditiile in care nu mai au bani nicimacar de-o bere.
Potrivit ultimului raport financiar al SABMiller, grup din care face parteUrsus Breweries, cel mai mare jucator din industria berii, romanii consuma totmai putina bere, “din cauza efectelor mediului economic fragil si a masurilorguvernamentale de austeritate".
"Efectele(increderii scazute - n. red.) sunt vizibile in volumele de bere din douadomenii, vanzarile din HoReCa (hoteluri, restaurante - n.red.) afectate defaptul ca romanii ies mai rar la restaurante, terase, etc si a volumelor dinmagazine, unde romanii continua sa cumpere bere, dar in cantitati maimici", a declarat Grant McKenzie, VP Marketing al Ursus Breweries.
Consumul de bere pe cap de locuitor a scazut cu 15 litri in ultimii trei ani,la 78 litri, arata datele Asociatiei Berarii Romaniei. Jens Hoesel,directorul general al Bergenbier, estimeaza ca vanzarile de bere vor continuasa scada in acest an, cu aproape 10%.
„Piata si-a incetinit scaderea in acest an, iar pana la sfarsitul lui 2011estimam o diminuare cu o singura cifra. Criza economica isi face in continuaresimtit efectul, iar pent