Taxa pe bacşiş, ca alternativă la creşterea TVA, şi taxe mari pentru proprietăţi, sunt variantele pe care actorul Mugur Mihăescu le propune autorităţilor. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Mugur Mihăescu a intrat în business acum câţiva ani, când un prieten l-a cooptat ca partener într-o afacere. Apoi a pornit business-uri pe cont propriu, în imobiliare şi HoReCa. Ulterior, l-a atras spre afaceri şi pe fratele său, care, spune actorul, ştie să ţină "sub respect" tot ce înseamnă costuri şi optimizări.
În anul de criză 2010, Mihăescu spune că s-a descurcat bine. A obţinut atât profit, cât şi creşterea cifrei de afaceri. "Cel mai bun lucru în criză este să investeşti, să pui banul la lucru. N-am avut această frică, n-am ţinut hârtiile (bancnotele - n.r.) să dorm cu capul pe ele şi să tremur la gândul ce se întâmplă mâine", spune actorul, de formaţie inginer.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Mugur Mihăescu, despre business Taxa pe bacşiş, ca alternativă la creşterea TVA, şi taxe mari pentru proprietăţi, sunt variantele pe care actorul Mugur Mihăiescu le propune autorităţilor.
Vorbind despre business-ul propriu, are speranţe de mai bine. "S-ar putea să intru la contribuabilii mijlocii peste un an un an jumate". În primul semestru din 2011 câştigul l-a reinvestit în consolidarea localului din Centrul Vechi, zonă în care riscul seismic este pronunţat. A investit chiar dacă nu primeşte scutire de impozit pe profit: "Se acordă doar dacă investeşti în utilaje. Nu şi dacă vrei să faci consolidare sau reamenajare spaţiu. Poţi considera o parte din cheltuieli amortizare, dar atât". Deşi neconsolidate, clădirile din Centrul Vechi au chirii ucigătare, pentru că proprietarii, când au văzut că merge business-ul, au zis "hai, peste noapte, să câştigăm nişte bani nemunciţi", spune Mihăescu. În curând ar vrea să pornească o campanie, ca să nu se mai