Cursa regina a ciclismului mondial sau campionatul mondial al rutierilor, cum mai este denumit Turul Frantei, a tras cortina peste inca o editie minutios organizata si impecabil prezentata. Mai mult decat un eveniment sportiv, Marea Bucla si-a meritat renumele si in 2011, readucand in prim plan increderea fanilor si a specialistilor in sportul cu pedale. Astfel, la finalul celor 21 de etape, rutierii, televiziunile sau spectatorii de pe margine s-au pus de acord in privinta unui lucru - Le Tour 2011 a fost un real succes.
Turul Frantei 2011 a luat sfarsit, dar inainte de a striga "Traiasca Le Tour 2012", organizatorii au dat publicitatii cateva cifre care sa probeze succesul evenimentului programat intre Vendee si Paris, pe parcursul a 3371 de kilometri. Maratonul pe doua roti propus de Amaury Sports Organisation a traversat Franta de-a lungul a 21 de etape, dedicate in mare parte Alpilor si Pirineilor, punand in fata spectatorilor si telespectatorilor oferte turistice de nerefuzat.
An de an succesul acestui eveniment sportiv care rivalizeaza cu Campionatul Mondial de Fotbal sau Jocurile Olimpice are propriile arme cu care castiga in batalia audientelor. Editia a 98-a a Turului Frantei a avut la start 219 rutieri dornici de a se face remarcati, din care doar 167 au pedalat pe bulevardele Parisului. In 2011, mai multi ciclisti porneau ca favoriti, insa in batalia finala specialistii mizau pe doi dintre ei - Andy Schleck si Alberto Contador. De asemenea, organizatorii au anuntat en-fanfare ca in aceasta vara rutierii vor fi lipsiti de "ajutorul" laboratoarelor.
Triumful muncii sustinute
Mereu aproape, dar niciodata primul, acesta parea a fi sloganul de capatai al australianului Cadel Evans. Constanta si ambitia sa il puneau si in acest an pe lista favoritilor, insa in urma fratilor Schleck si a lui Contador. Cadel a fost singuru