Peste 30 de elevi de generală de la şcolile din oraş, dar şi din împrejurimi îşi dezvoltă creativitatea pe tot parcursul vacanţei alături de profesorii de la Liceul de Arte. Timp de trei ore în fiecare zi, micuţii se transformă în pictori şi pictoriţe.
Pasiunea pentru pictura i-a făcut pe mulţi dintre copiii să renunţe la câteva ore petrecute în faţa televizorului în favoarea taberei de creaţie. Grupaţi în două săli de clasă, tinerii artişti îşi dau frâu imaginaţiei în fiecare zi şi pictează sau desenează respectând diverse teme. „Am desenat un castel, iar lângă el un sat. Atunci când sunt atacaţi, oamenii se refugiază în castel”, ne spune unul din învăţăcei. Dinozauri sau castele, copiii şi-au lăsat imaginaţia să zburde. „La aceste cursuri de artă am desenat o vacă, după un model”, ne spune un alt băiat.
Unii dintre copii vin chiar din zone apropiate ale Braşovului. „În fiecare zi vin cam 30-40 de copii şi încearcă să lucreze în tehnici diferite, să se familiarizeze cu spaţiul de atelier, cu munca în colectiv”, ne spune Andrei Dineny, profesor la Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”.
Tabăra de pictură are loc pe tot parcursul vacanţei, iar dascălii de la Liceul de Artă vor face tot posibilul să îi atragă pe micuţi spre pictură. Peste 30 de elevi de generală de la şcolile din oraş, dar şi din împrejurimi îşi dezvoltă creativitatea pe tot parcursul vacanţei alături de profesorii de la Liceul de Arte. Timp de trei ore în fiecare zi, micuţii se transformă în pictori şi pictoriţe.
Pasiunea pentru pictura i-a făcut pe mulţi dintre copiii să renunţe la câteva ore petrecute în faţa televizorului în favoarea taberei de creaţie. Grupaţi în două săli de clasă, tinerii artişti îşi dau frâu imaginaţiei în fiecare zi şi pictează sau desenează respectând diverse teme. „Am desenat un castel, iar lângă el un sat. Atunci când sunt atacaţi, oamenii se