Românii au fost obişnuiţi să li se spună, atunci când echipele româneşti se fac de râs prin cupele europene, că lipsa banilor reprezintă singura cauză a rezultatelor proaste. Minciuni, domnilor. Degeaba te lauzi că investeşti, dacă o faci fără cap. Sportul înseamnă sănătate, iar un sport sănătos generează profituri, nu pierderi. Se dovedeşte lucrul acesta în ciclism, unde bugetele echipelor ce au participat anul acesta la Turul Franţei sunt asemănătoare cu cele ale "granzilor" din campionatul românesc.
Anul acesta, Garmin – Cervelo, cea mai bună echipă din Marea Buclă, are la dispoziţie un buget de 10 milioane de euro, aceeaşi sumă fiind cheltuită şi de către cei de la BMC, team-ul lui Cadel Evans, câştigătorul tricoului galben. Cei mai bogaţi sunt însă cei de la Katusha. Susţinuţi de două societăţi implicate în industria gazelor naturale, ruşii au la dispoziţie 15 milioane de euro. Au ieşit foarte şifonaţi din Marea Buclă. Şi nu vorbim doar de rezultate, ci şi de faptul că au fost singurii care au avut probleme de dopaj.
Nici la capitolul salarii lucrurile nu stau mai bine ca în Liga I. Alberto Contador are o remuneraţie lunară de 40.000 de euro, mai puţin decât primesc de la FC Vaslui brazilienii Wesley şi Adailton. O comparaţie a rezultatelor nici nu-şi are rost. Vorbim despre un sportiv care a câştigat de trei ori Turul Franţei şi doi băieţi care au fost umiliţi în prima etapă de către Rapidul lui George Copos. Jurnalul Naţional a fost singurul ziar din România prezent pentru a treia oară în Marea Buclă. Deplasarea a fost posibilă cu ajutorul Renault Megane Sport Tourer.
Românii au fost obişnuiţi să li se spună, atunci când echipele româneşti se fac de râs prin cupele europene, că lipsa banilor reprezintă singura cauză a rezultatelor proaste. Minciuni, domnilor. Degeaba te lauzi că investeşti, dacă o faci fără cap.