Sesizarea adresată Primăriei şi Consiliului Local se intitulează „Opriţi profanarea mormintelor de lângă biserica Sfântul Ioan Domnesc ". În cinci zile de la lansare, petiţia a strâns 24 de semnături.
Petiţia a fost iniţiată pe 22 iulie, însă autorul acestui demers nu şi-a declinat identitatea. Reclamaţia se referă la şantierul deschis de municipalitatea pietreană pentru realizarea pasajului subteran de lângă Curtea Domnească şi Turnul lui Ştefan.
Cimitir scos la lumină la Turnul lui Ştefan
„Pe lângă faptul că pasajul nu are nici o utilitate (singurul lucru cert fiind faptul că se cheltuiesc bani... bani aruncati pe apa sâmbetei... dar apa sambetei trece prin anumite buzunare), săpăturile au scos la iveală existenţa unui cimitir foarte vechi, peste 500 de ani, în zonă fiind descoperite peste 450 de schelete umane", se arată în petiţia online.
Pasajul auto subteran blochează Centrul
În afara osemintelor descoperite în timpul săpăturilor, recent au fost scoase la lumină şi ruinele unei hrube din perimetrul Curţii Domneşti. Vestigiile au fost găsite chiar în zona în care urmează să fie realizate cele 64 de parcări subterane.
Vestigii de pe vremea lui Ştefan cel Mare găsite din întâmplare
„Cei de la muzeul de istorie spun că în zonă a fost o necropolă medievală, fiind descoperite ruine din timpul domnitorului Ştefan cel Mare. Primăria se îndărătniceşte însă să continuie lucrările pentru pasajul subteran şi cele câteva parcări care vor fi realizate acolo", se mai spune în plângere.
Investiţia demarată în primăvara acestui an este realizată în baza unui proiect în valoare totală de 31,3 milioane de lei, din care 21,1 milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.
Termenul de finalizare al întregului proiect este de 56 de luni, însă constructorul s-a angajat să redea strada Ştefan cel Mare traficului rutier pân