Trei litere şi promisiunea unui câştig de milioane de dolari. Pentru asta s-au luptat doi americani în anii 1990 într-un conflict care a rămas legendar în jurispridenţa comercială americană, dar şi în legendele copilăriei internetului. Domeniul sex.com este o lecţie despre lăcomie şi câştiguri uşoare.
Gary Kremen era un tânăr inginer care se pricepea de minune să anticipeze evoluţia internetului în anii 1995. Lucra la o firmă puternică, era pe val, ca să spunem aşa. Şefului său îi „vânduse” ideea să cumpere domeniul match.com şi să construiască primul serviciu de online dating din lume. Goana după profit a dus la vânzarea rapidă a domeniului pentru 8 milioane de dolari. Kremen era furios peste măsură şi simţul nu l-a înşelat: un an şi jumătate mai târziu, match.com valora 50 de milioane.
Aşa că tânărul inginer s-a decis să plece pe cont propriu cu un singur domeniu în portofoliu: sex.com. Doar că în septembrie 1995, verificându-şi contul, Kremen avea să observe că datele de contact ale proprietarului fuseseră schimbate. În locul său apărea trecut un anume Steven Michael Cohen.
Aşa s-a născut cel mai dur război al internetului din toate timpurile. Peste un deceniu s-au confruntat armate de avocaţi. Cei doi bărbaţi s-au acuzat, s-au spionat şi s-au înjurat. Unul lupta cu o energie criminală incredibilă şi o reţea de minciuni bine pusă la punct, celălalt cu determinare desăvârşită şi metode inspirate din vestul sălbatic.
Steven Cohen a reuşit cu dibăcie să convingă autorităţile americane că Gary Kremen, de fapt, nu este proprietarul domeniului. În final a prezentat o scrisoare prin care chipurile fostul şef al lui Kremen ar confirma că nu i l-a cedat acestuia din urmă. În realitate, scrisoarea era falsificată de Cohen însuşi şi scrisă în numele unei foste colege de apartament. În mod incredibil, autorităţile americane i-au cedat lui Cohen d