Guvernul beneficiază de majoritate suficientă pentru a-şi promova proiectele în Parlament, inclusiv pentru înfiinţarea noului minister destinat afacerilor europene, a declarat, marţi, liderul PDL, premierul Emil Boc, aflat alături de preşedintele UDMR, ministrul Culturii Kelemen Hunor.
Prezenţi, marţi, la şantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale, Boc şi Kelemen au fost întrebaţi de jurnalişti dacă noua structură a Cabinetului, incluzând ministerul pentru afaceri europene, poate trece de Parlament. "Am discutat în coaliţie şi sunt convins că avem majoritatea care să susţină Guvernul să îşi promoveze acţiunile viitoare. Nu am emoţii, nu arătăm a doi oameni emotivi", a spus Boc, alături de Kelemen care nu a comentat pe acest subiect. Premierul a mai susţinut că numele ministrului pentru afaceri europene va fi stabilit în cadrul coaliţiei.
Şeful statului a declarat, luni, la TVR 1, că ministerul pentru fondurile europene va fi înfiinţat imediat după reunirea Parlamentului în sesiunea de toamnă, el menţionând că ştie cine va fi deţinătorul acestui portofoliu, fiind "convenit cu premierul" şi trebuind să fie un om credibil la Bruxelles. Preşedintele Traian Băsescu a precizat, răspunzând unei întrebări, că ministerul va fi creat imediat ce Parlamentul revine din vacanţă şi se poate face modificarea structurii Guvernului.
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că la înfiinţarea ministerului fondurilor europene Parlamentul trebuie să se exprime doar asupra noului ministru, ce va fi audiat de comisii, şi nu asupra întregului Guvern, deoarece nu e vorba de modificarea programului de guvernare. El a arătat însă că opiniile în această privinţă sunt împărţite, existând şi ideea ca Parlamentul să voteze întregul Guvern.
Surse politice au declarat agenţiei MEDIAFAX, în 7 iulie, că înfiinţarea unui minister de Afaceri