Şase luni nu a primit nicio audienţă şi a fost atenţionat de trei ori pentru management defectuos. Aşa îi conducea pe subordonaţii săi şeful demisionar al oraşului Deta, Viorel Goloşie.
Viorel Goloşie, şeful Poliţiei Deta, şi probabil singurul şef care a apelat la 112 să adune subordonaţii la acţiune, şi-a dat ieri demisia, deşi anunţase anterior că nu crede că este necesară această decizie, mai ales pentru că are 25 de ani de activitate şi un an până iese la pensie.
O simplă analiză a situaţiei arată însă că poliţistul Goloşie făcea cam ce-l ducea capul din scaunul de şef al poliţiştilor din Deta. Şase luni nu a binevoit să primească nici măcar o persoană în audienţă, ba mai mult, anul acesta a primit trei sancţiuni disciplinare. Şi totuşi, după trei atenţionări, Goloşie a continuat să fie şef chiar dacă sancţiunile au venit şi pentru "superficialitate manifestată în exercitarea atribuţiilor de management", după cum ne-a confirmat inspectorul Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.
Comisarul şef Goloşie a mai primit, anul trecut, o altă pedeapsă, dar pe care a contestat-o fără succes în luna octombrie. Potrivit inspectorului Emil Andrei, această sanc ţiune a rămas definitivă în luna februarie a acestui an.
Să plece în altă parte!
În opinia ministrului Traian Igaş, faptul că şeful Poliţiei Deta a sunat la 112, dar şi că nu a ştiut să gestioneze logistica, "arată că a fost un manager slab, care nu a avut performanţă şi care trebuia să plece, să se ocupe de altceva!". "Probabil că şeful Poliţiei, chestorul Liviu Popa, pe care l-am chemat din concediu, l-a convins cu suficiente argumente că era necesar să plece. Aş putea spune că şeful unei astfel de structuri trebuie să fie ferm şi să intervină când situaţia scapă de sub control, ceea ce nu s-a întâmplat", a mai precizat pentru EVZ ministrul de Interne T