Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt aşteaptă de mai bine de două săptămâni ca Direcţia de Sănătate Publică (DSP), organul ierarhic superior, să aprobe noua organigramă propusă, iar planul de restructurare a unităţii să poată deveni operabil. Prin noul contract de finanţare, SJA are de acoperit un deficit de câteva miliarde de lei vechi lunar, cheltuind în primele şase luni, fără să se cunoască noile condiţii de semnare a contractului din iunie, mare parte din suma care era destinată întregului an 2011. Economia necesară supravieţuirii nu poate veni decât din reducerea a 45 de posturi, a hotărât echipa managerială, doar că socoteala nu se potriveşte cu cea a conducerii DSP Olt. Directorul DSP, Andrei Iordache, declară că este împotriva disponibilizărilor. În plus, din analiza documentelor înaintate de SJA, planul de restructurare nu ar avea motivaţie financiară.
„Sunt chestiuni care
nu pot fi date la ziar“
De la Ambulanţă adevărul se vede cu totul altfel. Interesul celor care refuză să aprobe organigrama ar fi doar pe jumătate cel expus. Adică se vrea menţinerea oamenilor, dar a celor angajaţi pe perioadă determinată în mod special, pentru că ar figura pe „lista lui Stănescu“ (preşedintele Consiliului Judeţean Olt - n.r.). „Nu pot să spun eu mai mult decât ce se vehiculează, pentru că este de ajuns atât. Dar n-o spun eu. Sunt chestiuni care nu pot fi date la ziar“, a declarat managerul SJA, Laurenţiu Moisiu, adăugând că în luna august, cu sau fără aprobarea noii organigrame, „lucrul de care se tem se va întâmpla, pentru că la opt dintre cei angajaţi pe perioadă determinată le expiră contractul“.
Din cele 45 de posturi propuse spre desfiinţare, 24 sunt ocupate de angajaţi pe perioadă determinată, cărora le expiră contractele în august, septembrie, octombrie şi noiembrie. Dintre celelalte 21, unul este de mecanic la substaţia Cara