* Radu Hanga, BT Asset Management: "Este în interesul tuturor acţionarilor SIF ca acestea să aibă o strategie comună faţă de BCR"
Lista acţionarilor care au cerut, marţi, Adunări Generale la SIF-uri ca să dea startul listării BCR cuprinde investitori activi pe piaţa de capital autohtonă, precum fonduri administrate de Aviva, ING, Certinvest, BT Asset Management, Raiffeisen Asset Management, STK Financial şi SAI Carpatica, alături de "Firebird", "Broadhurst" şi societatea de intermediere "Broker" Cluj.
Numele acţionarilor care au cerut AGA a fost dezvăluit de SIF "Moldova" şi SIF "Muntenia", în timp ce SIF "Transilvania" şi SIF "Oltenia" s-au limitat să anunţe că au primit solicitările pentru convocarea de Adunări Generale şi că le analizează. SIF "Moldova" a mai anunţat şi că o şedinţă extraordinară a Consiliului de Administraţie a fost convocată astăzi.
Administratorii de fonduri contactaţi de ziarul BURSA au precizat că solicitarea lor a venit în contextul în care BCR este cel mai important activ din portofoliul SIF-urilor, asupra evoluţiei căruia ar vrea să aibă un cuvânt de spus, mai ales că la toamnă expiră cei doi ani conveniţi pentru amânarea listării băncii la Bursa de Valori Bucureşti.
"Nu există nicio informaţie concretă despre planurile SIF-urilor privind cea mai importantă participaţie a lor, însă există declaraţii care sugerează că SIF-urile au interese diferite faţă de BCR", a precizat Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management, adăugând: "Or, acest lucru este esenţial, pentru că o vânzare a pachetului de acţiuni deţinut doar de către unele dintre SIF-uri ar putea să aibă impact major asupra valorii participaţiei celorlaltor societăţi de investiţii financiare.
Din punctul nostru de vedere este în interesul tuturor acţionarilor de SIF-uri ca acestea să aibă o strategie comună faţă de BCR, cel puţin atâta timp c