Proiectul de hotărâre privind aprobarea preţului local de facturare a energiei termice furnizate populaţiei, practicat de RADET Bucureşti, figurează pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti,potrivit surselor de presă.
Proiectul prevede o creştere a preţului gigacaloriei cu circa 37 de procente, la un nivel de 137 lei/gcal (fără TVA). În expunerea de motive privind aprobarea acestui proiect se menţionează că preţul local de facturare a energiei termice la populaţie în Bucureşti este neschimbat din luna octombrie 2007, când a fost aprobat la nivelul de 100 de lei/gcal, exclusiv TVA.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se pronunţă recent pentru o facturare liniară a căldurii pe tot parcursul anului.
"Facturarea energiei termice livrate populaţiei va fi făcută în tranşe egale pe toată perioada unui an calendaristic, pentru atenuarea impactului creşterii de tarif în perioada de iarnă. Prin această majorare, necesarul anual al subvenţiei de la bugetul local şi de la bugetul de stat scade de la circa 770 milioane de lei/an, la circa 610 milioane de lei/an", prevede proiectul în discuţie, unde se mai menţionează că bucureştenii plătesc, în acest moment, cel mai mic preţ la energia termică comparativ cu cele mai importante oraşe din ţară.
F. A. Proiectul de hotărâre privind aprobarea preţului local de facturare a energiei termice furnizate populaţiei, practicat de RADET Bucureşti, figurează pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti,potrivit surselor de presă.
Proiectul prevede o creştere a preţului gigacaloriei cu circa 37 de procente, la un nivel de 137 lei/gcal (fără TVA). În expunerea de motive privind aprobarea acestui proiect se menţionează că preţul local de facturare a energiei termice la populaţie în Bucureşti este neschimbat din luna octombrie 20