Dacă pe piața internă tot nu avem ce tranzacționa pe piața de capital, brokerii vin cu tot mai multe oferte de companii internaționale, care pot fi tranzacționate ca acțiuni pe sistemul alternativ al bursei sau ca instrumente derivate (în acest caz, CFDuri). Ultima companie analizată de Tradeville este Avon, producător de cosmetice comparabil cu Estee Lauder, Beiersdorf sau Herbalife.
Potrivit analizei efectuate de analiștii Tradeville, acțiunile Avon sun subevaluate în prezent, din perspectiva multiplilor financiar, a randamentului dividendului și a randamentului așteptat pe unitatea de risc (rata Sharpe). Avon are un multiplu Price per earning (PER) de 17,17 puncte, iar Price per Book Value (P/BV) este de 6,61, în timp ce Price per Sales (P/S) este de 1,11. Indicatorii arată un potențial semnificativ de creștere.
„În urma analizei, se observă redresarea vânzărilor, a profitului din ultimul an și lichiditatea, FCF și gradul de îndatorare mai agresive decât ale celorlalte companii. Această situație indică un grad de risc mai mare, dar și un potențial mai bun de creștere. Avon face parte din sectorul bunurilor de consum non-ciclice pentru care, din perspectiva rotației sectoriale, momentul optim de investiție este expansiunea târzie”, se arată în analiza Tradeville.
Ratingul de guvernanță corporativă acordat de Governance Metrics International este mediu, cele mai mari reproșuri aduse fiind legate de faptul că directorul geenral este și președintele CA și de modul de înregistrare al unor venituri, cheltuieli și active necorporale.
Următorul eveniment notabil pentru companie va fi publicarea de mâine a rezultatelor din triemstru al doilea. În privința acestora, analiștii intervievați de Reuters așteaptă o creștere de circa 7,6% a vânzărilor și de 22,5% a EPS(Earnings per Sales) față de trimestrul anterior. Pentru anul 2011, Avon estimează v