Câteva mii de euro nu este o sumă mare, dar pentru sute de tineri a însemnat posibilitatea de a-şi pune pe picioare o afacere, fie că vorbim despre service-uri auto sau de calculatoare. Sursa: VLAD STĂNESCU
Un plan de afaceri bine întocmit, care vizează o propunere de business ce poate crea câteva locuri de muncă şi o vârstă de până la 35 de ani - sunt principalele condiţii care trebuiau îndeplinite de tinerii care au vrut să acceseze de la stat credite nerambursabile de 10.000 de euro, prin programul derulat de Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
Ioană Mihăilă este una dintre cei pentru care programul guvernamental de sprijinire a tinerilor întreprinzători a fost o oportunitate pentru a înfiinţa un centru de diagnosticare a osteoporozei. Ideea de a deschide acest centru i-a venit din necesitate.
Trebuia să profeseze undeva, iar sistemul de stat nu era grăbit să o primească cu braţele deschise după finalizarea rezidenţiatului. Singura alternativă părea, aşadar, aceea de a demara un business pe cont propriu. Mai lipseau fondurile.
"Atunci când am depus eu proiectul (în februarie 2011 - n.r.) în Oradea nu exista un aparat cu raze X care să ajute la diagnosticarea osteoporozei. A fost, însă, şi nevoia, pentru că în momentul în care am făcut proiectul nu aveam perspectiva unui job la stat, iar cel în sistemul privat era sub semnul întrebării", a declarat Ioana pentru "Evenimentul Zilei".
În februarie a depus proiectul la Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. I-a fost aprobat şi, de circa două săptămâni, a primit şi cei 10.000 de euro nerambursabili.
Afacerist la 21 de ani
Şi Mihai Seracu, în vârstă de 21 de ani din Sighişoara, a reuşit să convingă comisia de evaluare că planul său de afaceri este unul fezabil. Ce vrea să facă studentul la Politehnică cu cei 10.000 de eu