România poate fi o destinaţie atractivă din punctul de vedere al investiţiilor străine, existând premisele pentru o creştere consistentă a PIB, iar rezolvarea problemelor legate de infrastructură şi de privatizarea companiilor ar contribui la evoluţia pozitivă a economiei, cred investitorii.
"În ultimii doi ani România a urmat acelaşi trend, de scădere, ca şi zona Europei Centrale şi de Est (în ceea ce priveşte investiţiile - n.r.). Remarcăm că cel puţin în primul trimestru tendinţa de scădere se menţine, dar suntem optimişti vizavi de perspectivele României de a se menţine în atenţia investitorilor. Avem încredere că România va reuşi să reintre pe trendul de creştere economică, fapt important pentru investitori", a declarat ieri secretarul executiv al Consiliului Investitorilor Străini (CIS) Doina Ciomag.
În opinia sa, alt lucru care dă încredere investitorilor este stabilizarea fiscală, ca urmare a acordurilor cu FMI şi UE.
Doina Ciomag mai spune că România are potenţial şi din punctul de vedere al investiţiilor străine poate fi o destinaţie atractivă în perioada următoare.
"Credem că România va reuşi în 2011-2012 să aibă o creştere economică consistentă astfel ca estimările de 1,5-2% să fie depăşite de performanţele economiei."
În primele cinci luni ale anului investiţiile străine directe au totalizat 799 mil. euro, pentru acest an autorităţile estimând investiţii de 3,5-4 mld. euro.
Banca Naţională a României a raportat pentru anul trecut investiţii străine directe de 2,596 miliarde de euro, în scădere cu 25,57% faţă de cele din 2009, când s-a înregistrat un nivel de 3,488 miliarde de euro.
România poate fi o destinaţie atractivă din punctul de vedere al investiţiilor străine, existând premisele pentru o creştere consistentă a PIB, iar rezolvarea problemelor legate de infrastructură şi de privatizarea companiilor ar c