Canale întotocheate mărginite de stufăriş, cu acoperişul din salcii pletoase, păsări din mai toate speciile ce se odihnesc printre nuferi, păduri cu liane exotice, nisipuri albe, toate acestea pot fi întălnite pe traseele turistice din zona Deltei. Află mai mult aici în fiecare zi despre fiecare dintre cele 26 de trasee oficiale din Rezervaţia Biiosferei Delta Dunării.Astăzi ai traseul numărul 2, pe Litcov, cel mai lung canal al Deltei.
Delta Dunării este cu siguranţă una dintre minunile României, o frumuseţe recunoscută pe plan internaţional şi unica deltă din lumea declarată rezervaţie a biosferei. Tocmai pentru a proteja această frumuseţe unică Administraţia Rezervaţiei a pus la punct un număr de 19 trasee turistice acvatice şi 7 trasee terestre, trasee ce trebuiesc urmate cu stricteţe.
Click pe poze pentru a vedea galeria foto
„Este o dovadă de civilizaţie şi de respect faţă de natură, e ca şi cum mergeţi printr-un parc şi trebuie să respectaţi aleile, fără să călcaţi pe iarbă, aşa sunt aceste trasee turistice“ spune guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu. În perioada următoare,zilnic, în colaborare cu această instituţie vă vom prezenta zilnic aceste trasee, împreună cu imagini de neuitat din Delta Dunării. Odată ajunşi la Tulcea sau anterior, pe calea internetului, oportunităţile de vizitare sunt puse la dispoziţie de agenţii de turism.
Traseul numărul 2, pe Litcov, cel mai lung canal al Deltei
Ruta: Tulcea • Canal Litcov • Canal Crişan • Caraorman • Maliuc • Braţ Sulina
Descriere: Pornind din Tulcea, ruta urmează brațul Tulcea până la Ceatalul Sf. Gheorghe, locul unde brațul Tulcea se bifurcă, dând naştere pe partea dreaptă brațului Sf.Gheorghe şi pe partea stângă brațului Sulina. Traseul îşi continuă drumul pe brațul Sf. Gheorghe, lăsând în urmă localitățile I