O reţetă vegetariană de sezon, rulorurile de vinete umplute cu ricotta şi asortate cu un sos bogat de roşii reprezintă o opţiune delicioasă pentru cină. Pot fi savurate cu salată verde şi pâine crocantă, potrivit bbc.co.uk, citat de Mediafax.
Ingrediente:
două vinete, tăiate pe lungime în felii cu o grosime de 0,5 centimentri
sare şi piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline pentru uns
Pentru umplutură:
150 de grame de ricotta
150 de grame de mozzarella de bivoliţă
un vârf de cuţit de nucşoară proaspăt măcinată
două fire de ceapă verde, tăiate fin
Pentru sos:
250 de mililitri de ulei de măsline extravirgin
450 de grame de roşii cherry, tăiate pe jumătate
1 căţel de usturoi zdrobit
un vârf de cuţit de zahăr
sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Presăraţi sare şi piper peste feliile de vinete şi ungeţi-le cu ulei. Frigeţi-le timp de câteva minute pe fiecare parte, într-o tigaie grill, până apar urme arămii pe ele. Scoateţi-le din tigaie şi scurgeţi-le de ulei pe hârtie de bucătărie.
Pentru umplutură, amestecaţi ricotta, mozzarella, ceapa tăită şi nucşoara într-un castron.
Aşezaţi feliile de vinete pe o suprafaţă curată şi puneţi pe fiecare, într-o margine, câte o liguriţă din umplutură. Rulaţi feliile de vinete cu umplutura la mijloc, ca pe clătite, şi aşezaţi rulourile unele lângă altele pe o farfurie.
Pentru sos, încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie şi adăugaţi roşiile. Lăsaţi-le să se prăjească la foc mic, timp de 8 - 10 minute, până ce bucăţile de roşii încep să se dezintegreze. Adăugaţi usturoiul zdrobit, zahărul, sare şi piper. Cu o lingură, puneţi o parte din sos într-un vas pentru cuptor, în care veţi aşeza cu grijă rulourile, adăugând restul de sos peste ele. @