Piata de Salam de Sibiu a crescut cu 30% in primele 6 luni din 2011, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Agricola Bacau furnizate DailyBusiness.ro.
"In primele sase luni ale anului 2011 am comercializat o cantitate record de Salam de Sibiu, cu 24% mai mult decat in prima jumatate a anului trecut, pe fondul unei piete in crestere a acestui sortiment", a declarat Angelica Smil (foto), directorul companiei Salbac, membra a grupului Agricola Bacau.
Potrivit celei mai noi masuratori efectuata de operatorul de retail audit MEMRB, in perioada aprile – mai, Salamul de Sibiu Agricola Bacau a cumulat o cota de piata de 42% in volum, de la 39% in ianuarie 2011, respectiv 45% in valoare din total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania, de la 42,1%.
Fata de aceeasi perioada a anului trecut, acest sortiment a castigat aproape 10 puncte procentuale in cota de piata "Lunar, catre clientii nostri pleaca peste 50 de tone din acest produs, dupa ce fiecare lot finalizeaza procesul tehnologic de maturare a carnii timp de 90 de zile", au spus reprezentantii Agricola.
In prima jumatate a acestui an intreaga grupa a salamurilor crude uscate produse la Salbac si comercializate sub brandul Agricola Bacau a inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor fata de perioada similara a anului trecut, de 32% in volum, respectiv de 29% in valoare, in contextul unei piete stationare.
Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.
In 2010, Agricola Bacau detine 14% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola Bacau este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 45% cota de piata valorica in mai 2011. Pi