Cotatiile celor mai lichide instrumente de la Bursa din Sibiu s-au depreciat miercuri, evolutie corelata cu directie burselor europene, care au scazut pentru a treia zi la rand, dar si cu semnalele date de piata futures americana, pe fondul ingrijorarilor privind datoriile guvernamentale. De la scadere facea insa exceptie pretul aurului, evolutie de asemenea similara cu cea de pe plan extern. In acest conditii, participantii au fost destul de prudenti, atitudine reflectata de numarul in scadere al contractelor, cifrat la 2.900 cu o valoare de 30 milioane de lei.
O intensitate in crestere a tranzactiilor, comparativ cu primele doua sedinte ale saptamanii, s-a inregistrat pe perechea euro/dolar, tranzactionata in lei, numarul contractelor incheiate pana la ora 17:30 fiind de peste 1.000. Moneda unica s-a depreciat fata de dolar, cotatia de 1,44020 dolari pentru un euro pe scadenta septembrie indicand o scadere de 0,48%. O scadere de 0,28% a monedei comune se observa si pe scadenta decembrie 2011. Euro a scazut fata de dolar si pe pietele externe, moneda unica coborand de la maximul ultimelor trei saptamani, pe fondul reaparitiei ingrijorarilor privind reusita politicienilor de a reduce criza datoriilor din regiune.
Simbolul DEDJIA_RON s fost preferat pentru 1.123 de contracte incheiate pana la ora 17:30, in contextul unor variatii pe scadere, semnalizate de futures-ul din SUA si confirmate de deschiderea Bursei din New York. Cotatia de la Sibex a indicelui si-a acutizat deprecierea pe scadenta septembrie dupa ora 16:00. La ora 17:30, indicele DJIA avea o variatie negativa de 161 puncte pe scadenta septembrie, in timp ce pe scadenta decembrie cotatia indicelui afisa un minus 141 puncte iar pe martie 2012 de 195 puncte.
Pe segmentul financiar s-a remarcat contractul futures DESIF5, la ora 17:30 fiind inregistrate 530 de contracte. Pe sca